ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΑΤΖΑΚΗΣ

Posted on January 5, 2009. Filed under: ΚΘΒΕ, Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΜΩΛΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ, Χατζάκης Σωτήρης |

Ο Σωτήρης Χατζάκης

Ο Σωτήρης Χατζάκης

Ο Σωτήρης Χατζάκης γεννήθηκε το 1957 και σπούδασε θέατρο στην Αθήνα. Με την ιδιότητα του ηθοποιού συμμετείχε σε 40 παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Με την ιδιότητα του σκηνοθέτη έχει υπογράψει περισσότερες από 35 παραστάσεις σε κρατικά και ιδιωτικά θέατρα της Ελλάδας. Με την ιδιότητα του καλλιτεχνικού διευθυντή διηύθυνε τα θέατρα: Θέατρο Καισαριανής (1980-1988), ΔΗΠΕΘΕ Σερρών (1993-1994), Θέατρο Πολιτεία (1994).

Στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος:

  • Η νύχτα του τράγου Σωτήρης Χατζάκης (07.11.2002) [Σκηνοθέτης Συγγραφέας]
  • Ουζερί Τσιτσάνης, Παύλου Μελά 22 Γιώργος Σκαμπαρδώνης, σκηνοθεσία Σωτήρης Χατζάκης, (16/02/2005) [Θεατρική διασκευή, σκηνοθεσία]
  • Συνάντηση Θεάτρων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (2η) – ‘Το αρχαίο δράμα σήμερα: προσεγγίσεις και προοπτικές’ [Εισηγητής]
  • Ο κύκλος με την κιμωλία στον Καύκασο Μπέρτολτ Μπρεχτ, σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης (28/11/2008) [Σκηνοθεσία]

Έχει παρουσιάσει δουλειά του στην ελληνική επικράτεια, τέσσερις φορές στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, και στο εξωτερικό, στις χώρες: Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Αγγλία, Πολωνία, Κύπρο, Αλβανία, Κούβα, Ν. Αφρική.

Έχει γράψει τα έργα: Ο μάγος και η πρόβα (Μέγαρο Μουσικής 1996), Το τραγούδι του αιώνα (Θέατρο Λυκαβηττού 1997). Την τελευταία εφταετία έχει διασκευάσει για το θέατρο τα κείμενα: Η Φόνισσα του Αλ. Παπαδιαμάντη (εκδόσεις ΙΑΝΟS, 2004), Η νύχτα του τράγου (ελληνικά, λαϊκά παραμύθια, (εκδόσεις ΙΑΝΟS, 2005), Του νεκρού αδερφού (παραλογή), Ο τελευταίος πειρασμός του Ν. Καζαντζάκη, Ο ιερός γάμος (από συναξάρια των αγίων).

Έχει διδάξει σε προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, στο Κέντρο Δελφών, στην Πειραματική σκηνή, στη θερινή Ακαδημία του Εθνικού Θεάτρου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πάτρας, στο τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. και στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ. Έχει γράψει δέκα βιβλία με παραμύθια (εκδόσεις Κριτική και Στάχυ). Επί μία σχεδόν διετία (2005-2006) διετέλεσε αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και δίδαξε στη Δραματική του Σχολή.

Advertisements

Make a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: